Zbirka prica i razmisljanja bez kronoloskog reda
lunoprof
Blog
ponedjeljak, studeni 8, 2010
nastavak 3. Zvrcke 

 Sve dok, sve dok ….

nisam i ja počela lagano titrati, nevidljivo, iznutra. Lovila sam ritam ili je ritam okoline lovio mene. Duboko u sebi osjećala sam vibracije koje su se tražile sa onim oko. Ostalog sve svjesnija, dalje neaktivna, čekala sam trenutak rezonance. Trenutak koji će mi omogućiti ulazak medu zvrčke i nemoguće doživljaje…

Lopta se smirivala, bup, bup,….. buuup…. A zvrčke su sve brže zujkale. Dlanovi su se odlijepili. Lebdeći, tek ne dodirujući podlogu približavala sam im se. Bliže i bliže. Zujanje je prešlo u brzi lagani ritam. Ulebdjela sam medu njih. Sredina podija, okretala sam se plešući čas s jednom, pa s drugom, pa s..  Ludom brzinom zatreptala mi je pred očima, bježala i vraćala se. Drugu sam osjećala negdje blizu sebe, no nisam ju stigla ugledati. Vec je treća bila tu..  Lebdjela sam više i lakše osjećajući njihovo prisutstvo. Beat se jače čuo. Napustile su me nastavivši ples po obodu spirale. Ostala sam sama u središtu, hurricane je nastajao, a zvrčke su se po rubu gliste vrtjele nesmiljenom brzinom. Čvrsto raširenih ruku, dlanova prema dolje, tražila sam barem jednu od mojih plesnih partnera po obodu.

Odjednom shvatih, treba krenuti gore, kroz glistu… nesigurno, okrenula sam dlanove bočno, osjetila kako vrtnja započinje, sve brže i brže .. dižući ruke krenula sam vrteći se kroz glistasti tunel u nepoznato…….

………….

Bilo je lijepo. Boje su se otvarale u nepoznatim oblicima. Rasplamsavale pretačući jedna u drugu. Putovala sam njihovim mijenama.

No rado bih se odmorila, pomislih, previše se toga najednom dogodilo.

Kako stati? Kako se negdje, makar na čas zaustaviti?

 

nastaviti ce se... lunoprof @ 21:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
flashHeader
geotoolbar

web tracker