Zbirka prica i razmisljanja bez kronoloskog reda
lunoprof
Blog
subota, prosinac 25, 2010
nastavak 22. Probudih se zorom


Probudih se jedno jutro. Zorom. Pjesme duginih boja.. pticice su pjevale. Sprijateljile smo se, ..vidali smo se cesto posljednje vrijeme. Na prozorskoj dasci, tu zoru, sjela je Cicka. Okrecuci glavicu, lijevo pa desno, promatrala me cas jednim, cas drugim okom. Izgledala je jako znacajno. Sjela sam na rub kreveta pokusavajuci shvatiti sto mi prica. Drugih zelja nisam imala. Nebo je bilo plavo, sunce bljestavo, zrak mamio mirisom i toplinom.

Pocinjao je jos jedan prekrasan dan, a nisam pozeljela nista za sebe. Toliko se snova ostvarilo otkad sam dosla da se najednom osjetila praznina. Izgleda, no zaboravila sam... ili ipak nisam.. ili samo nacas... nesto je manjkalo.. nesto je kvarilo ugodaj. Space-Boy je negdje u blizini, zna sto se dogada. Uvijek je znao, svaku moju sekundu od dolaska. Bila sam zasticena.. na sigurnom.. sve zelje stvarnost.. A ipak, nesto veliko je manjkalo.. to mi je Cicka pricala.. bas o tome sto mi fali.. Trudila se maksimalno, a ja nikako nisam shvacala.

S druge strane pocelo me dodatno opsjedati kako on zna da nisam sretna. Cicka je odleprsala, zasmetalo je moje nerazumijevanje. Dosadno je pricati kad te ne shvacaju. Par zamaha prekrasnim krilcima na plavom nebu.. Samo to je trebalo, tih par zamaha... Da, ..sad sam konacno shvatila.

On zna ... to je to .. najednom.. da, naravno.. on je znao sve. Sto mislim, sto zelim, gdje sam, kako se osjecam..

Gledajuci leprsavu Cicku kroz prozor, razmisljala sam da li je ovaj osjecaj sposoban shvatiti? Do kud seze njegova sposobnost? Da li je svjestan mojih osjecaja ptice u zlatnom kavezu?

Lijepo bi bilo kad bi znao. Mozda ce uskoro doci, a vrata ce se samo-otvoriti...  Mozda mi danas ispuni, ne zelju, nego nasusnu potrebu, ..ono sto sam oduvijek trebala, ono bez cega ne funkcioniram, jako vaznu stvar u zivotu.. krila.. Krila koja mogu zamahivati, na kojima mozes letjeti kad god pozelis..

Ne znam do kud dopiru njegove moci, ali tako bih zeljela da su dovoljno jake. Dovoljno jake da stvarno shvati moju baznu i stalnu potrebu: "osjecaj slobode"

Jer vrata ce se zasigurno uskoro otvoriti.. Vazan je samo nacin..


 

 

nastaviti ce se
lunoprof @ 11:08 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
flashHeader
geotoolbar

web tracker