Zbirka prica i razmisljanja bez kronoloskog reda
lunoprof
Blog - svibanj 2010
nedjelja, svibanj 30, 2010

Sjetih se danas, sasvim slucajno, svojih predasnjih, pomalo zaboravljenih, aktivnosti. Ne radi se bas o nekoj davnoj proslosti, ali ipak, ima tome par godina. Skoro potpuno zaboravih na njih. Nisu ni tada bile bas ceste, no uspjelo mi se dogoditi par puta. Ooo, znala sam ja biti aktivna. Odmah u glavu, direkt, pa sto bude, bude. Kao i ostalo, uostalom, u zivotu. Bas se danas sjetih mog davnasnjeg angazmana... Predvidljivo, aktivnost mi se i onda, uglavnom, svodila na internet. Tada i sada. Oh da, znala sam biti drustveno aktivna.
Cesto sam odsutna, sluzbeno, pa zato nisam previse kod kuce. Kad  jesam, makar inace ne gledam tv, obicavala sam jesti pred ekranom oko podne. Izbor poznat, sapunica ili sabor... prvo slovo isto. Zbog neke inertnosti birala sam sabor. Logikom, to bar razumijem, a traje isto i nema kraja ni sadrzaja..
Greska, naravno. Predobro sam razumjela. Prvo sam brojila koliko uopce tamo sjedalica ima u odnosu na ljude. Odmah se pitala zasto je netko radio tako veliku salu za tako malu drzavu. Onda sam pocela povezivati, lampica mi se upalila :  Pa gledala si izborne rezultate na netu, ista ta sala bila je sva u nekim bojama nekih stranaka, znaci trebala bi biti puna. 157 ili vise, bio je broj "odabranih". Sigurna sam kako je taj broj prevelik, no sto je tu je, tako smo  htjeli, pa imamo. No gdje su ti ljudi ?
Sljedeci korak, pojacavanje tona. Pocela sam pratiti razgovore, komentare, rjecnik, istupe, gestikulaciju, govore, moderatore sa bine.... prestrasno... i jos gore od toga.... a sto bi tek bilo da ih je doslo vise od 30% ? Sutradan sam opet, ali sad sa namjerom stecanja daljnjih spoznaja ponovo ukljucila tv. 10% istih, 20% razlicitih. Moderatori se mijenjaju u nekim ciklickim intervalima ili vezano za vaznost teme ... nisam bas shvatila. Prije glasanja najednom bi se gledaliste napunilo. .... necu vas vise gnjaviti analizom onoga sto vam mozda vec je, a ako nije, moze biti jasno samo za par sati gledanja. Nista se u meduvremenu nije promijenilo... Samo bih jos napomenula, uglavnom se glasalo rucno, tj. dizanjem ruke, ne zbog "mozebitno prisutnog" fasizma, nego zato da se pioni mogu drzati pod kontrolom. Kad bi skrenuli, cemu bi sluzili ? Inace, ne da su bili neprimjetni, nego ih nije ni bilo, osim u trenucima brojenja.
Nisam mogla izdrzati, morala sam "konstruktivno" djelovati. Ipak oni primaju moj novac i za ono sto placam bih nesto trebala i dobiti, zar ne ? Tako sam navikla tamo gdje to dobrovoljno radim, u gostioni. Nisam primijetila neku razliku, samo je muzika bila losija.
...nema cekanja, AKCIJA, kazem sama sebi velikim slovima i pristupim poslu.
Upalim computer, malo z-googl-am, tek da nadem adrese. Odem odmah na svoj e-mail, kliknem new i pisem ..

Postovani, Jako Vazni Parlamentarac
.
bla bla ... sve neka kurtoazija bla bla, ne predugo, a onda :
.
Prijedlog kriterija i pravilnik za odabir kandidata na Parlamentarnim izborima
.
1. Dokaz o polozenom tecaju Osnovnog BONTON-a od ovlastene ustanove za licenciranje kandidata na Parlamentarnim Izborima
2. Dokaz o zavrsenom tecaju Hrvatskog jezika u trajanju od barem 4 godine, uz predocenje svjedodzbe o polozenom pismenom i usmenom  ispitu za one koji nemaju zavrsenu srednju skolu (sss stupanj na teritoriju drzave Hrvatske, a za one koji imaju, samo potvrda o polozenom pismenom i usmenom ispitu
3. Dokaz o poznavanju osnovnih povjesnih cinjenica kako u svijetu, tako i doma, od ovlastene ustanove za licenciranje kandidata
4. MENSA test inteligencije sa rezultatom vecim od 80
.
Predaja dokumenata za ispit 30 dana prije pocetka izbora. Ispit se odrzava u sabornici 15 dana prije pocetka izbora za sve kandidate. Ispit i testove kontrolira i ispravlja ovlastena ustanova za licenciranje uz prisutnost GONGA.
.
U Zagrebu, dana...
Sa osobitim stovanjem
puno ime i prezime, te naravno potpis


Nisu mi odgovorili.
Pred izbore, u toku i nakon, i dalje se osjecam kao u losem restoranu. Onako kako se covjek osjeca nakon poziva konobaru zbog prljave case i njegovog odgovora : .. aaa dooobro, zaamjenit cu je... izvintee. Ode i vrati se ubrzo sa tom istom casom, samo obrisanom prljavom sivkastom krpom, koju odlozi ispred mene na kockasti stoljnjak bez dodatnih rijeci.

Dragi blogeri i blogerice i ostali citatelji !

Prica je po istinitom dogadaju. Sva slucajna prepoznavanja su stvarna.
Tko se nade povrijeden navedenim, to je i zasluzio.
Sa osobitim stovanjem
pozdravlja vas
.
lunoprof
U Zagrebu, danasnjeg dana


alias
Lun the King of Midghninght

lunoprof @ 02:26 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 26, 2010


     Čovjek puno puta može podbaciti,
     no neće doživjeti neuspjeh sve dok
     ne počne kriviti nekoga drugog.

     
John Burroughs,
    
američki pisac i esejist

   
        Nemam potrebe izreci nista dodatnog danas.
        Lun the Midghnight Kingkratke biografske podatke  mozete naci na : 
http://www.whitmanarchive.org/criticism/disciples/tei/anc.00250.html
http://www.catskillarchive.com/jb/jb-bio.htm
lunoprof @ 21:13 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
subota, svibanj 22, 2010

za sebe se nuzno boriti.
cini mi se, najvaznije je
rat sa sobom dobiti
borbom sa vlastitim slabostima
junak postati
suradnjom sa osobnim prednostima
zasluzeno heroj biti
sve to izdrzati
bez ocekivanja medalja i priznanja

... ako dodu
primiti ih sa zadovoljstvom
spoznajom da su zasluzene
bez zadrske u njima uzivati

ne stati
dalje bitku za samog sebe
oplemenjivanjem voditi
jer rat ne postoji
tek borbe su tu
gdje pobjeda samo
neku novu srecu znaci
i zadovoljstvom zavrsava


Lun the Midghnight King
  I am fieling blue with no particular reason

lunoprof @ 10:24 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 19, 2010
lunoprof @ 16:25 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
flashHeader
geotoolbar

web tracker