Zbirka prica i razmisljanja bez kronoloskog reda
lunoprof
Blog - veljača 2014
utorak, veljača 25, 2014
javna tribina

lunoprof @ 07:25 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, veljača 15, 2014

Potpisati online peticiju mozete na linku: peticija_za_pomorsko_dobro__dobro_lokalnog_stanovnistva

Splitsko Dalmatinska lucka uprava u suradnji sa resornim ministarstvom promijenila je granice unutar pomorskog dobra (plaza/luka) na podrucju Grada Supetra. Nova granica plaze Vlacica - pod Luckom upravom Splt

Bez ikakve suglasnosti lokalnog stanovnistva ili barem javne objave, ukinula je veliki dio plaze Vlacica te prosirila podrucje luke u Supetru. Pod maskom "sve za investicije" prodaje se magla o 20 milijunskom ulaganju (za zahvat koji ni u najludoj masti ne prelazi 5 milijuna kuna) Lucke uprave Split, sto ne bi bilo najtragicnije, jer smo ionako navikli na suludo bacanje novca nasih dragih drzavnih sluzbenika i ostalih iz kumpanje da ta igra nema za posljedicu devastaciju gradskih plaza, sto skracivanjem podrucja plaze, sto potpunom ekoloskom katastrofom koja ce nastupiti u vrlo kratkom vremenu.A sve za izgradnju pristanista na kojem se i pri najmanjem vjetru nece nitko moci privezati.

Promjena rijeci marina u pristaniste nije nista drugo nego zamagljivanje istine kroz plasman laznih informacija da bi se unistila obala dok netko pere "novac" koji je nas, a ne "njihov". Citavu pricu podupire procjena ovlastenih "strucnjaka" kako nije potrebna ekoloska studija prosirenja luke na plazu Vlacica koja je bazirana na izracunu utjecaja valova za sasvim drugi projekt, a sve zato da se izbjegne stvarno strucni nadzor i komisija koja bi odlucivala o projektu. T-valovanje a most bananaMisljenje o nepotrebnosti ekoloske studije na moju veliku zalost, prihvatilo je i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uredenja bez obzira sto je posve vidljivo da ga nije sastavljao niti jedan strucnjak za gradevinu, more, podmorje, valovanje i luke i bez obzira sto je ocigledno kako su skice-modeli izracuna utjecaja valova u Ocjeni potrebe iz projekta mosta koji ni najmanje ne slici zadnjoj verziji projekta.  Dakle, citav zakljucak je izveden bez ikakvog vazeceg proracuna. Sramota za sve koji su u tome sudjelovali, cak i kemijske tehnicare-suradnike u izradi elaborata o "nepotrebnosti" ili njihove kolege ekonomiste i juriste.
Plaza Vlacica Ovaj dio plaze je ukinut odlukom zupanijske lucke uprave, bez javne objave i bez da su od lokalne zajednice trazili suglasnost.

Jedini nacin da se sprijeci devastacija je glas svih nas, glas "Protiv" takvih "Trojanskih" investicija u kojima ti "donatori" daruju novce koje su ti prethodno uskratili a sve zato da srusis svoju kucu.

PETICIJA ZA Pomorsko dobro – dobro lokalnog stanovnistva

Kojom se trazi odustajanje od svih verzija prijedloga investicije/projekta «pristaniste Vlacica», sirenja podrucja luke na plazu Vlacica i ostala smanjenja podrucja kupalista, te istovremeno uskladivanje Zupanijskog plana sa postojecim GUPom Supetra iz 2009, ali i smjernicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uredenja za izradu takvih planova te ukidanjem novih namjena i podjela pomorskog dobra luka/plaza po nahodenju Zupanijske Lucke uprave odnosno Zupanije i resornog ministarstva bez sudjelovanja javnosti, posebno lokalnog stanovnistva i bez osnove u vazecem GUPu.

Ova peticija je i Za dodjelu prihoda i upravljanja pomorskim dobrom na sirem podrucju Grada Supetra (Lukom Supetar i plazama na uzem i sirem podrucju grada Supetra) lokalnoj zajednici. Posebno je Za zabranu dodjele koncesija na veca podrucja ili cjeline luke ili plaza vecim koncesionarima na samostalno upravljanje ali za javnu i transparentnu dodjelu malih koncesija za pojedinacne djelatnosti po unaprijed isplaniranom i javno objavljenom planu djelatnosti. Peticija je i Za osnivanje samostalne lucke uprave Supetar – kapetanije Supetar za koju su svi zakonski uvjeti zadovoljeni.

potpisite peticiju na: http://www.peticija24.com/peticija_za_pomorsko_dobro__dobro_lokalnog_stanovnistva

 

 

.

.

lunoprof @ 15:22 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
flashHeader
geotoolbar

web tracker