Zbirka prica i razmisljanja bez kronoloskog reda
lunoprof
Blog - studeni 2013
subota, studeni 23, 2013
.

murillodjecja dusa ne trazi naknadno "ucenje o djecjoj dusi"... djeca znaju letjeti, ono sto odrasli tesko mogu... djeca znaju sto im je mama i sto im je tata i zasto ih trebaju i vole.. dok su djeca.. djeca vole letece krokodile dok gutaju spinat sa letecih zlica.. djeca su "samorazumljivo" djeca..

svakom covjeku bih rado pozeljela da u sebi moze naci svoju djecju dusu svaki dan, onu koja je samorazumljivo djecja.. i ne trazi zapisivanje i zastitu svoje "djecjosti" u zakone i ustav kako ne bi neki zlocesti striceki dosli na ideju propisati "drugaciju djecju dusu".. izmisljenu "odraslim" i "ideoloskim" ocima koje si uzima za pravo propisivati stvarnost, okruzenje, covjeka i drustvo, na koncu i djecu na svoju mjeru i u skladu sa svojom ideologijom...

neke stvari su prijateljice moja, samorazumljive...

napr. da je
Totalitarizam ono drustveno uredenje u kojem manjina propisuje vecini sto smije i sto ne smije a bez da ju ista pita, cak i ako zna da za to ne bi dobila suglasnost...
Demokracija je suprotna Totalitarizmu i ne postoji logicko objasnjenje koje bi to moglo drugacije prikazati i pri tome biti uvjerljivo..
Samorazumljivo jest upravo ono sto je samorazumljivo, ono sto se ne pitamo. To ne trebamo zapisivati u zakone i ustave sve dok ne pokusavamo promijeniti samorazumljivost, prirodnu ili drustvenu.

murillonije tesko, samorazumljivo je i da.. namjerno pisem sto pisem, posve svjesno... i moram priznati da mi je ponekad tesko sto vidim da ima toliko mnogo obrazovanih i nacitanih ljudi, ljudi koje postujem po mnogo cemu koji si ne dozvoljavaju misliti van zadanih okvira... trenutno popularnog, odobrenog ili propisanog nacina razmisljanja..
moja "djecja dusa" tesko to prihvaca i zato pisem, sa nadom da ce mozda jos biti onih koji ce pronaci ono iskonsko u sebi, ono sto samo djeca imaju... cistu dusu i zdravo rasudivanje... ono koje bez obzira sto su djeca nekako uvijek sasvim iskonski, samorazumljivo, odvaja laz od istine, zlo od dobrog......


 

vise na ovu temu:

http://pollitika.com/ samorazumljivost-ne-treba-zapis


 

 

 

 

Luna

.

.

.


lunoprof @ 16:10 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, studeni 17, 2013
.

Vlast RH - Lijeva"Lijeva Vlada" kao neki pojam danasnje koalicije na vlasti jest lijeva, ako samoproglasenost necim mozemo uzeti zaozbiljno. No, kako god, tako je zovu ne samo samoproglaseni desnicari vec i svi oni u sredini, svi mi, obicni, najobicniji gradani koji smo navikli prihvacati sto nam nasi Vladari kazuju da jesu..

Moja danasnja prica svodi se ipak na politicko promisljanje politicara, "lijevih", za koje mi se cini da se odavno negdje zagubilo kao promisljanje, bar sto se politike tice... Naprosto mi je nejasan tako silan otpor i javno izjasnjavanje "PROTIV" referenduma o braku, posebno svi moguci posve idiotski pokusaji kvaziargumentacije sporednim argumentima, kad im je prolaz referenduma jedina sansa da imaju nekakve tj. ikakve sanse na sljedecim izborima. Cudno razmisljanje? Samo ako povrsno gledamo. Stvarnost i noge na zemlji vode upravo takvom zakljucku.

Politicari ovise o svojim biracima. I u tom grmu lezi zec. Ova danasnja Vlada je u mnogim stvarima puno korektnija od one prosle, kao-desne. No umjesto da se trudi stvarno napraviti nesto na nuznom, egzistencijalnom podrucju za drzavu, drustvo i pojedinca ona najvecu halabuku dize po "drustvenim pitanjima" i to na tako glup nacin, idiotskim izjavama, placenim tiskovinama i jos neprimjerenijim TV nastupima. Nebitno da li se tu radi o homo-braku ili cirilici u Vukovaru, izrucenju po EU uhidbenom nalogu, zdravstvenom odgoju ili tek svadi ministara sa nogometnim birtijasem, sve to je bez svrhe i pameti te im zasigurno ne donosi podrsku sireg kruga gradanstva, cak ni vlastitih biraca.. No ono sto se danas sasvim ozbiljno pitam jest iskljucivo vezano na pojam braka i videnog zadnjih tjedana.

Posto je ocigledna intencija ka promjeni definicije braka u univerzalnu od strane politicara danasnje "Lijeve Vlade", a u onu koja vrijedi za sve koji upraznjavaju seks, (citaj: "brak je ozakonjena veza temeljena na bilo kakvim seksualnim odnosima i seksualnim zabavama dvoje ljudi")...... .....jednako tako je evidentan kontra-stav vecine gradanstva po pitanju definicije braka koji je i dalje postojan za uvrijezen, samorazumljiv, danas zakonit pojam braka kao zajednice zene i muskarca, moj zakljucak glasi: 

Jedina sansa "Lijeve Vlade" da ponovo bude odabrana, lezi u cinjenici nemogucnosti jednostavne i samovoljne promjene zakona po politickoj odluci manjine na Vlasti. Dakle, uvjet je da se politicka promjena uvrijezenog pojma brak, njegove tradicije kao i promjena dosadasnjih zakona vezanih za bracnu zajednicu sprijeci zapisivanjem definicije u Ustav. Ovako, kako danas stvari stoje, lako je zakljuciti da bi "Lijevi politicari" debelom vecinom izgubili svaku gradansku podrsku na bilo kojim izborima jer zele dirati i mijenjati prvom prilikom ono sto je vecini samorazumljivo, bili "lijevi" ili "desni" glasaci. Dakle, ako pojam braka u tradicionalnom smislu ne bude zapisan u Ustav, a time i zasticen od politicke samovolje, vrlo je vjerojatno da bi buduca izborna pobjeda danasnje "Lijeve koalicije" bila formalni okidac i za promjenu pojma brak. Za ocekivati bi bilo da se izborni rezultat pobjede u glavama "Lijevih" politicara protumaci kao podrska promjeni uvrijezene definicije braka. Ako se pak desi suprotna situacija te refrendum 01.12.2013 prode, brak kao zakonska veza zene i muskarca dobije svoju Ustavnu zastitu, prestaje i mogucnost da ce "lijevi politicari" nastaviti sa takvim pokusajima jer bi bilo evidentno da se to protivi vecini, dakle i njihovim glasacima. Sto u prijevodu znaci da nisu za takve promjene dobili mandat pa ih nece ni u buducnosti, a na racun nekih novih izbornih pobjeda moci provoditi, odnosno samo tako olako pokretati Ustavne i zakonske promjene po tom pitanju jer nemaju za nju ni podrske, ni realnih mogucnosti.

lijeva Vlada - drzim glavuCini mi se posve nelogicno i posve ne-politicki ovo lobiranje danasnjih politicara na Vlasti na referendumskom glasanju "PROTIV" kad je suprotno jedan od preduvjeta da uopce dodu u neku buducu priliku pobjede na izborima odnosno obnasanju vlasti.

Ili ... ili...

Sve ovo sto vidimo mozemo tumaciti kao zelju "Lijevih" za debelom hladovinom i sinekurom bez rada u vjecnoj opoziciji?

 

 

 

 

 

(Luna)

 

 

 

 

.

.

.

lunoprof @ 09:29 |Komentiraj | Komentari: 0
flashHeader
geotoolbar

web tracker